
06 iun. 5 reguli pentru un website de prezentare profesional
Cât de important este un site de prezentare pentru afacerea ta?
Dacă nu erai convins de importanța mediului online, cu siguranță în ultimele 3 – 4 luni ai constatat că o afacerea care nu își poate desfășura activitatea și online, are doar de pierdut. COVID-19 a fost și este o lecție dureroasă pentru noi toți. Am fost afectați la nivel mondial și pe mai multe planuri (în special cel al sănătățîi și economic).
În ultimele săptămâni, s-au redeschis timid majoritatea firmelor care încearcă să acopere din piederile suferite pe parcusul carantinei. Însă lucrurile nu au revenit la “normal”, încă mai avem parte de restricțîi și trebuie să avem în vedere numeroase precauții (distanțare, purtarea măștilor de protecție, mănuși, dezinfectant la îndemână etc.). Așa că, apare o întrebare stringentă: “Cum poți să-ți protejezi afacerea de astfel de situații?” Evident, unele lucruri nu pot fi prevăzute, însă există variante pentru a-ți asigura o continuitate în cazul în care comercializarea offline nu mai este o opțiune.
Românii s-au obișnuit din ce în ce mai mult să achiziționeze produse și servicii online. Este mai simplu, economisesc timp și au mai puține bătăi de cap. Din acest motiv diverse magazine online (e-mag, notino, fashiondays, farmaciatei etc.) se bucură de mult success și de un număr în creștere de clienți. Poate te gândeșți că tu nu vinzi produse ci sevicii, așa că nu ți s-ar potrivi un astfel de site. Și ai avea dreptate! Un magazin online nu ar fi soluția, însă crearea un site de prezentare, DA!

Obiectivul fiecărei afaceri este de a obține profit. Oricât de benevole și umanitare ar fi intențiile și misiunea acelei entități economice, dacă la final bălanța nu este pe plus, acea firma va dispărea de pe piață. De regulă, se face o asociere negativă între un agent economic care dorește câștig și calitatea serviciilor sau produselor ofierite. Doar fiindcă vrei să câștigi bani, nu înseamnă că vei face o treaba de mântuială. Clienții tăi vor ști și pe termen lung ai avea doar de piedut.
Așa că, pentru a obține profit, trebuie să investeșți. Fix după zicala “ca să faci bani, trebuie să ai bani”. Pare un fel de catch 22, dar fără un capital, nu prea se poate vorbi de expansiune și succes. Așadar, ce este important pentru firma ta (în afară de a obține profit)? O bază de clienți nișată care îți vor spori volumul vânzărilor. Altfel zis, trebuie identificate variante de extindere în mediul online. Există opțiuni de B2B sau B2C care se poate efectua fară probleme doar pe Internet.

Primul pas este să îți pui la punct un website de prezentare personalizat pentru afacerea ta. Pentru a câștiga clienți, trebuie să inspiri încredere și profesionalism. Dacă față în față -ai oferi clientului un discurs convingător în care carisma și experiența agentului de vânzări ar ajuta la conversia prospectului în cumpărător, în mediul online, abordarea este puțin diferită. Accentul cade pe imagini, un text bine compus cât și acele mici motivațîi care ar putea să-l determine pe vizitator să își dorească serviciul oferit de ține.
Cu un site de prezentare bine pus la punct, vei putea să oferi o imagine de ansamblu potențialilor tăi clienți. Nu doar atât, însă îi poți converti în clienți fideli care să apeleze din nou și din nou la serviciile tale. Sunt diverse opțiuni: remarketing, colectarea de adrese de email, oferirea de promoții, perzentarea unui portofoliu etc. Analizând website-ul tău, clientul nu se simte grăbit și simte că la final va lua decizia corectă.
Importanța unui website de prezentare pentru un business este de necontestat. Practic, aceasta este interfața unde inițiezi primele contacte cu clienții tăi. De aceea trebuie să arate impecabil. Nu doar atât, însă trebuie să respecte și niște reguli pentru a maximiza eficiența. În continuare îți vom prezeta 5 reguli esențiale pentru crearea unui website de prezentare.
5 reguli de urmat pentru un site de prezentare de calitate
Sunt multe firme de webdesign care îți propun variate oferte, însă nu toate sunt potrivite pentru tine. Poate te-ai hotărât să îți creezi tu propiul site de prezentare! Însă indiferent de alegerea făcută, sunt câteva elemente de care trebuie să ții cont, altfel riști să investeșți bani și multă muncă în van. Experiența noastră, ne-a ajutat să compilam 5 reguli esențiale pentru crearea unui site de prezentare profesional:

Investește într-un domeniu și găzduire. Nu suntem la începutul anilor 2000 să mai creăm site-uri pe diverse platforme și cu extensii ciudate. Vrei să fii o afacere serioasă în România, alege un domeniu cu terminația “.ro”. Nu ar strica să inregsitrezi numele brandului tău, pentru a stabili o fundație pe care să crești.

Gândește-te la o structură a website-ului tău și cum vrei să fie organizat. Partea de codare va fi influențată în funcție de acea structura. Ce vrei să fie pe site-ul tău? Cum ar fi mai simplu pentru vizitatori să ajungă la informația dorită? Cum le vei facilita cumpărarea serviciilor?

Crearea unui meniu ușor de înțeles. Nimeni nu vrea să petreacă mai mult de 30 secunde pentru a înțelege unde ar putea găsi informația de care are nevoie. Folosește-te de un meniu clar, vizibil și cu alte bannere/imagini/butoane în cadrul siteului care să ghideze vizitatorul la pagină de interes

Alege culori complementare și utilizează imagini sugestive. Poate ți se va părea ceva stupid sau de la sine înțeles, însă sunt atât de multe site-uri care au optat pentru culori întunecate, făcând textul greu de înțeles și urmărit. Vrei ca site-ul tău să fie deschis, prietenos și să invite oamenii să cumpere!

SEO este necesar. Fie că ne place sau nu, succesul unei afaceri online depinde de motorul de căutare Google. Sigur, mai sunt și alte motoare de căutare (Bing, Duck Duck Go, Yahoo), însă 90% din căutări au loc pe Google. Asta înseamnă că trebuie să te chinui puțin cu analiza cuvintelor cheie, cu inserarea acestora pe paginile principale și bineînțeles în text. Nu doar atât, însă ar fi de preferat să ai un modul de SEO instalat deja în site-ul tău. Vei avea la îndemână sugestii și ți se va evalua dacă pagină creată este eligibilă din punct de vedere al SEO-ului.
Fiecare detaliu contează! Chiar și modul în care ai pus un banner sau un buton pe pagină poate influența decizia de cumpărare a clienților tăi. De aceea este de preferat să instalezi diverse module (Google Analytics, Facebook Pexel) care să urmărească comportamentul vizitatorilor tăi. Nu există o rețeta predefinită. Pentru a personaliza site-ul conform clientelei tale trebuie să înveți și să le studiezi comportamentul. Desigur este foarte mult de muncă, însă la final tot efortul merită.
Noi am creat site-uri de prezentare pentru clienții noștri în funcție de preferințe și de domeniul lor de activitate. Ultimul proiect la care am lucrat este un site de prezentare pentru firma Ibuilding. Am avut o colaborare frumoasă și la final am putut crea site-ul pe care clientul nostru îl vizualiza. Te putem ajuta și pe ține să activezi online! Te invităm să descoperi chiar acum oferta noastră. De ce să mai aștepți?
No Comments