Despre puterea motorului de căutare Google cât și importanța acestuia în succesul unui business online am discutat la secțiunea Google Search Ads. Nu credem că este necesar să insistăm pe directa cauzalitate între căutari și vânzările generate din Google Ads.
Daca se va seta corect o campanie de promovare online, atunci vei beneficia de rezultate excelente și fără să îți irosești bugetul în van. Evident, obiectivele sunt atinse dacă se fac alegeri calculate și bine analizate în prealabil.
Specialiștii noștri te pot ghida și te vor ajuta să alegi opțiunea optimă pentru tine. Pentru unele afaceri merge un anumit tip de promovare (de ex. Instagram Ads) iar pentru altele trebuie să ne gândim la o variantă mult mai rafinată, personalizată (bineînțeles și bugetul contează).
Așa că dacă vrei să dai un refresh afacerii tale sau vrei să câștigi mai mulți clienți, Google Ads este alegerea potrivită pentru tine. Este o variantă rapidă și eficientă de a-ți crește cota de piață și de a iți prezenta serviciile și produsele potențialilor tăi clienți.
Care este diferența dintre promovare Google Search Ads și promovare Google Display Ads?
Fiindcă Google este un gigant în lumea publicității online, știe să îți diversifice portofoliul de servicii pentru a satisface nevoile a câtor mai multe tipologii de clienți. Este un model de business inteligent și ar trebui replicat de fiecare dintre noi chiar și la o scală mică. Așadar, pachetul de promovare Google cuprinde mai multe tipuri de promovare online chiar și combinații, în funcție de obiectivele tale.
Google Search Ads sunt adresate acelor clienți care au un buget considerabil și vor conversii reale și cât mai multe. Acestea apar (în cel mai bun caz) la începutul paginei de rezultate după ce s-a efectuat o căutare. Pozițiile de top ale reclamelor reprezintă o campanie de success și un buget corect desemnat acestei căutări.
Google Display Ads ca și Google Search Ads are la bază tot o serie de cuvinte cheie esențiale cât și un buget planificat corespunzător. Însă, diferențelele principale Între aceste două tipuri de promovare constau în: Volumul căutărilor, Buget și Obiectivele campaniei.
Vei alege Display Ads dacă ai un buget mai redus și scopul tău este să stârnești interesul clienților tăi cu serviciile tale. Poate fi o variantă excelentă pentru a consolida poziția brandului firmei tale pe piață.
Cât de des este folosit Google de români?
Până acum ne-am lămurit că nu se poate ignora prezența pe acest motor de căutare. Însă, potențialii tăi clienți utilizează Google zilnic? Răspunsul este unul singur: DA!
Conform unui Raportului Google Consumer Barometer, în România, acest motor de căutare este folosit de 90% dintre românii conectați la Internet. Majoritatea căutărilor pe mobil sunt realizate de tineri cu vârste între 18 – 25 de ani ce au transformat smartphone-ul în asistentul lor personal. Așadar, Google este extem de important și pentru clienții români pentru aproape toate grupele de vârstă (18 – 60 ani).
De ce să alegi promovare Google Display Ads și nu Search Ads? Ce spui de amândouă?
Google Search Ads vă aduce clienți care sunt deja hotărâți să cumpere un produs/serviciu, însă nu sunt hotărâți de unde anume să îl cumpere. Altfel zis, Search Ads aduc un volum mai mare de clienți, însă conversia lor ține de calitatea produselor tale.
Google Display ads înseamnă prezentarea produselor/serviciilor tale pe site-uri adiacente care au o legatură cu nișa ta de business. Să spunem că ești o agenție de turism și ai optat pentru campanii display ads pentru oferta turistică pentru vara 2020. Atunci astfel de reclame vor apărea pe site-uri care fac recenzii la vacanțe de vară sau la site-uri care oferă cazare. Iar grupul țintă targetat vor fi oamenii care poate se uitau pe facebook la o postare de vacanță și au intrat pe un articol legat de turism.
Altfel zis, Display Ads este o variantă foarte bună pentru a stârni interesul clienților. Ei de multe ori nu știu ce vor până nu vad.
Așa cum am menționat, Google Display Ads este o variantă excelentă dacă ai un buget mai redus sau încă vrei să testezi piața. Practic vei plăti pentru fiecare click pe reclama ta (pay per click). Dacă omul este interesat de ofertă, reclama va da curs invitației de a citi mai multe detalii pe site-ul tău. Iar dacă pagina e organizata logic și stimulează vânzarea, vei avea multe șanse să fi câștigat un client.
De regulă, se preferă o combinație între aceste două tipuri de promovare pe Google însă nu este obligatoriu. Așa cum am mai menționat, fiecare afacere are specificitățile ei și necesită o strategie personalizată. De aceea este echipa Skyrol aici. Esti pregătit să începi schimbarea? Hai să discutam chiar acum!